Lakótelepi fórum a parkolásról és egyebekről
A parkolási gondok, valamint a nehézkes közlekedés megoldása volt az elsődleges célja az oladi lakossági fórumnak, valamint az „Új közösségekért a lakótelepen” projekt célfeladatainak ismertetése.

Lakézi Gábor városüzemeltetési osztályvezető bemutatta az újabb parkolóhelyek megvalósításával kapcsolatos terveket, amelyre néhányan reagáltak, de a legfontosabb kérdés mégis azok megvalósításának az időpontja volt.

Rettegi Attila a térség önkormányzati képviselője válaszában elmondta, hogy megkezdődtek az egyeztetések és a forrás előteremtése. A tájékoztatás folyamatos lesz az évek óta húzódó kérdéskörben. Valami elindult, és most ennek lehet örülni. A hozzászólásokban szóba került a parkoló autók kipufogógázának kérdése, felvetődött az egyirányúsítás vagy a forgalomszabályozás kérdésköre. Az autóktól zsúfolt közterületek, parkolók, belső terek egyértelműen vonzzák a gépjárművek feltörőit. A közbiztonság megszervezése tehát fontos feladat egy ilyen gépjárművek tekintetében sűrű lakóterületen. Elmaradtak a garázsépítések, ez megoldást jelenthetne - hangzott el egy másik felszólalásban, de erre ma már nincs mód, nincs terület sem – jött a válasz. A terület közlekedésének átszervezése azonban átgondolható. Nagyon kevés a mozgáskorlátozottaknak fenntartott, kijelölt parkolóhely. Ez a kérdés is megoldásra vár. Gyakrabban kellene ellenőrizni a tilosban, és a közterületeken szabálytalanul parkoló gépjárműveket- hangzott el egy javaslat! A pad kevés, a kutyagumi sok. Táblával kellene jelölni a kutyasétáltató helyeket, illetve azt is, hogy hol nem kívánatosak a négylábúak.

Az „Új közösségekért a lakótelepen” programból Lovass Tibor a projekt menedzsere a klubokat, a fórumokat, a LISZI iroda, és a weboldal működését ismertette a jelenlévőkkel. Élénk beszélgetés alakult ki a közösségi kert, valamint a tervezett játszótér kapcsán is.

Hegedűs Eszter a SZOMPARK táj- és kertépítész mérnöke képsorokon mutatta be az általa megálmodott modern játszótér elemeit, felépítését, funkcióját és védettségének lehetőségeit. Szóba került még a célterületen közeljövőben megvalósuló panelprogram is, amely a 2014. február 21-ei lakossági fórum kiemelt témája lesz.