Megújul a játszótér!
A Szombathelyi Evangélikus Egyházközség és az önkormányzat együttműködésében megújul a Kodály Zoltán utca 26-40. lakótömbök közötti játszótér.

A játszótér felújításáról tartottunk lakossági fórumot augusztus 19-én a régi játszótéren. A lakók megtudhatták, hogy a munkálatok megkezdését szeptember 1-re tervezi a Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft.

A régi hintát, homokozót és padokat elbontják, helyükre új, korszerű, biztonságosabb játékok kerülnek.

Az új játszótérnek a két fő meghatározó eleme a mozgalmasság és a fantázia. A játszótéren keresztül kacskaringózó, két pontját egyensúlyozó játékokkal összekötő színes úttal egy társasjáték pályát szeretnének kialakítani, ami mozgásra, közös játékra készteti a gyerekeket. A játszóeszközök kiválasztásánál az is szempont volt, hogy a legkisebbektől egészen 10 éves korig találhassanak játékot maguknak a gyerekek.

A játszótér növényzete is megújul. Az elöregedett szúrós cserjék helyett új, alacsonyabb cserjéket és egy új fát is ültetnek. Új padokat, hulladékgyűjtőket helyeznek el.

A játszótér közel bruttó 11 millió forintból újul meg. Ez a felújítás, a ráköltött pénz és munka azonban csak akkor nyeri el igazán értelmét, ha a lakosság magáénak tudja tekinteni ezt a közösségi teret, és mindannyiunk közös érdeke lesz a játszótér jó állapotának megóvása - hangzott el a tájékoztatón.

A játszótér ünnepélyes átadását a szeptember végén megrendezendő Olad napokra tervezzük.