Irodát nyitottunk Oladon - Nyitórendezvény

Igaz, hogy már három hónapja, január eleje óta végzi napi teendőit az Oladi LISZI Iroda, de a hivatalos megnyitó ünnepségre most került sor.

Az eseményt, mint konzorciumi partner a város első embere Dr. Puskás Tivadar polgármester úr is megtisztelte, és köszöntő beszédében méltatta a kitűnő kezdeményezést.
A köszöntések sorában Rettegi Attila mint képviselő és mint az Oladi Központ vezetője a közösségformálási szerepkör mellett megemlítette, hogy az iroda irányítja a lakótelepi közösségi kert, valamint a játszótér felújítás munkálatait is, illetve számos programban dolgozik együtt a Simon István Általános Iskolával.

Gregersen-Labossa György lelkész a klubok működtetésére, valamint az új közösségek létrehozásának szerepére hívta fel a figyelmet, és ismertette, hogy a pályázatot panel lakótelepeken élők közösségformálására írták ki, és 100%-os uniós támogatottságot élvez.

A Bartók Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke Dr.Horváth István elmondta, hogy a megkereső hívásra azonnal reagáltak, és mint együttműködők kommunikációs felületekkel segítik a programokat.
Hozzátette, hogy éppen a pályázat célterületének épületei nemrég nyertek el egy panel felújítási pályázatot, így egyszerre szépülhetnek meg az épületek, és azok környezete.

Lakézi Gábor a Városüzemeltetési Osztály vezetője elmondta, hogy a lakótelepen élőket folyamatosan tájékoztatják, és ahogy eddig is jöttek, ezután is részt vesznek a lakossági fórumokon, ahol a fejlesztések mellett már szóba került a terület közlekedésének, biztonságának a kérdésköre, valamint két új parkoló létrehozatala is.

Hegedűs Eszter tájépítő mérnök az érintett területen is él, és abban a szerencsés helyzetben van, hogy ismeri az ugyancsak rossz állapotú játszóteret, amelynek a helyére egy modern játszóparkot tervezett, ennek a részleteit be is mutatta a szép számú érdeklődő előtt.

Lovass Tibor a projekt menedzsere részletesen ismertette a pályázat főbb elemeit, bemutatta a megjelent klubvezetőket, ismertette a klubok működését, a fórumok témáit, a szakmai tanácsadói rendszert, a weboldalt és a közösségek létrehozásának fontosságát, a közösségi kulturális programokat.
Elmondta, hogy nem csak a lakótelepen, hanem a tervek szerint az iskolában is kert készül, a projekt végén pedig egy nagyszabású konferenciával zárják a 29 millió forintos projektet, melyre meghívják az ország többi nagyvárosában véghezvitt hasonló projektek vezetőit is, hogy egy nagyobb szakanyaggal zárhassák a nagyszerű kezdeményezést, amelynek a folytathatóságához egyrészt ezek a tapasztalatok, másrészt a lakótelep önkénteseinek megerősödése, elszántsága is szükséges.

Új Széchenyi TervNemzeti Fejlesztési ÜgynökségMagyarország megújul