Nők a közösségekért! témában fórumoztunk

Jó hangulatú beszélgetésekkel telt az idő az oladi LISZI Iroda szervezésében rendezett „Nők a közösségekért” című fórumon, amelyre aktív, a közösségükért tenni akaró hölgyek kaptak meghívást.

Pócz Gáborné a Zonta Club Szombathely elnöke bemutatta a szervezetüket, valamint elmondta, hogy a nők érdekében végzett tevékenység és a szociális jellegű szerepvállalás párhuzamossága jellemzi működésüket. A hölgyeknek a civil szférában meghatározó a jelenlétük. Fontos érzékenységük, szerepvállalásuk, példamutató életvitelük.

Csiszár-Kalmár Annamária mandalafestő a tevékenység öröméről, személyiségformáló, közösség építő szerepéről mesélt a résztvevőknek, és elmondta, hogy a mandalafestésben a színek használata az aktuális lelkiállapottól függ, azzal van összefüggésben, hogy adott életszakaszban milyen színekre van szükségünk. A színek energiákat adnak, a csakráink működését és életfeladataink megoldását segítik. Közösségükkel már több kiállítás látogatóit örvendeztették meg. Alkotásait csodálkozó tekintetekkel forgatták a fórum vendégei, és a folytatásról, vagyis egy rendszeres foglalkozás megszervezésével kapcsolatban is felmerült az igény.

A Fórumot követően Söllei Ildikó Aura Lemanguria országosan ismert szabadmozgás és lélektánc oktató, számtalan zalai közösség szervezője tartott tanácsadást a LISZI-ben. Beszélgetést kezdeményezett a jelenlévőkkel, és a mozgás különleges formáit is bemutatta, majd ösztönözte is a jelenlévőket a gyakorlásra.

Az estébe nyúló beszélgetések, valamint a tanácsadás során gyakran elhangzott, hogy a hölgyek azért sikeresek, mert megtalálják és megállják a helyüket a társadalomban, a családban, a munkahelyükön. Tudnak örülni elért céljaiknak, összefognak és bátran kiállnak azok megvalósításáért. Közösségeket szerveznek, és készek áldozatokat hozni azokért. Szerepük a lakótelepeken, a közösségek kialakításában elvitathatatlan.

Új Széchenyi TervNemzeti Fejlesztési ÜgynökségMagyarország megújul