Önkéntes klub első foglalkozása

Az önkéntes klub első foglalkozása ismerkedéssel valamint tervezgetéssel telt. A klub tagjai beszámoltak arról, hogy számukra miért fontos az önkéntesség, miért szeretnének segíteni másokon, milyen tevékenységekbe kapcsolódnának be szívesen. Elmondták, hogy szeretnének segíteni az időseknek, például a bevásárlásában, de szívesen sétálnának, beszélgetnének is velük. Az időseken való segítés mellett szívesen kipróbálnák magukat a rendezvényszervezésben, örömmel vigyáznának a lakótelepen élők kisgyerekeire, megkönnyítve a szülők számára a napi ügyintézést vagy bevásárlást.

Kit és mi motivál? A fiatalok az önzetlen segíteni akarás igényén túl a munkatapasztalat szerzés lehetőségét is látják az önkéntességben, az idősebbek pedig nem szeretnének „bezárkózni a nyugdíjba vonulással”, továbbra is hasznos embernek szeretnék magukat érezni. A klub tagjai nyitottak bármely olyan tevékenységre, mellyel megkönnyíthetik vagy jobbá tehetik mások életét.

A bemutatkozást és egymás céljainak, igényeinek megismerését követően a leendő önkéntesek megismerkedhettek az önkéntesség intézményének keretet adó 2005 évi Közérdekű önkéntes törvény legfontosabb szabályaival, tudnivalóival.

Új Széchenyi TervNemzeti Fejlesztési ÜgynökségMagyarország megújul